Американското министерство на правосъдието съобщи, че българката Ирина Дилкинска в понеделник е

...
Американското министерство на правосъдието съобщи, че българката Ирина Дилкинска в понеделник е
Коментари Харесай

Юристката на Ружа Игнатова е екстрадирана в САЩ заради OneCoin, грозят я 40 г. затвор

Американското министерство на правораздаването заяви, че българката Ирина Дилкинска в понеделник е екстрадирана в Съединени американски щати, повдигнато й е обвиняване по отношение на криптоизмамата " OneCoin " и би трябвало да се яви пред арбитър.
Още по темата
Според правосъдните органи във Вашингтон Дилкинска е работила като началник на правния отдел на компанията, учредена от Ружа Игнатова. 

Игнатова, която е в листата на 10-те най-издирвани от ФБР лица, е в неопределеност от 2017 година, когато чиновници на Съединените щати издадоха заповед за нейния арест. Тя основава " УанКойн " (OneCoin) - основана в България компания, която търгува на пазара с криптовалута. " УанКойн " предлага на купувачите комисиона, в случай че продадат валута на други хора - Понци скица, маскирана като криптовалута. Така инвеститорите са излъгани с 3,2 милиарда лири стерлинги.

 

В обвиняването против Ирина Дилкинска се твърди, че тя е помогнала за основаването на фиктивни сдружения за изпиране на пари и опазване на имущество, принадлежащо на " криптокралицата " Ружа Игнатова.

Освен това се твърди, че Дилкинска е помогнала на юриста и съизвършител в схемата с " OneCoin " Марк Скот да изпере средства в размер на 400 милиона $. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго забъркано лице за ареста.

Юристката е упрекната в скрит план за осъществяване на машинация и в скрит план за пране на пари. Всяко от двете обвинявания може да докара до оптималната присъда от 20 години затвор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР